Fly Drive Rondje Peloponnesos vanuit Preveza Afbeelding Fly Drive Rondje Peloponnesos vanuit Preveza
Fly Drive Rondje Peloponnesos vanuit Preveza
Prijs per persoon vanaf 642,- gebaseerd op minimaal 2 personen
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Peloponnesos

Fly Drive Rondje Peloponnesos vanuit Preveza


plane hotel car


8 Dagen

Bezoek het met tal van bezienswaardigheden uit de oudheid bezaaide schiereiland de Peloponnesos.

Deze Fly Drive reis biedt u de mogelijkheid om u een week lang onder te dompelen in eeuwenoude cultuur. Het, op enkele grote steden na, dunbevolkte schiereiland met de overweldigende cultuur en natuur is in het noordwesten met het vasteland van Griekenland verbonden via een smalle strook land in de Golf van Korinthe. In het noordoosten verbindt de Antirrio-Rio tuibrug het vasteland met de Peloponnesos. Verspreid over het grotendeels ongerepte schiereiland liggen talloze bezienswaardigheden als kastelen, burchten, kloosters, tempels en amfitheaters uit de klassieke oudheid, de Romeinse tijd, de Venetiaanse tijd en de Middeleeuwen tussen weidse en steeds wisselende landschappen vol bergen en bossen. Daarnaast heeft de Peloponnesos ook een uitgestrekte kustlijn met vele prachtige stranden en lieflijke havenplaatsjes.Hoogtepunten * Olympia Paleis van Nestor Methoni Diros grotten Monemvasia Epidaurus

Dag 1: Vliegveld Preveza - Preveza (ca. 10 km)

Op de luchthaven van Preveza neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel in de buurt van Preveza. Afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht heeft u de rest van de dag om de havenstad Preveza en/of de omgeving te verkennen. De stad wemelt van restaurants en barretjes die u overal tegenkomt in en tussen allerlei bijzondere gebouwen in de vele smalle straatjes die Preveza rijk is. In de directe omgeving kunt u een bezoek brengen aan het archeologisch museum van Nicopolis (ca. 5 kilometer van Preveza) en aan de oude stad Nicopolis (ca. 5 kilometer verderop). In de oude stad, tevens de grootste opgraving van Griekenland, vindt u onder meer restanten van de oude stadsmuur, een theater, een stadion, thermen en een aquaduct. Of ga lekker ontspannen op één van de heerlijke stranden in de omgeving.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Preveza

Dag 2: Preveza - Olympia (ca. 290 km)

U verlaat Preveza in zuidelijke richting en rijdt naar Antirrio waar u via 's werelds langste tuibrug aankomt op het schiereiland de Peloponnesos. Via Patras vervolgt u uw weg over de E55 langs de kust. Onderweg komt u talloze dorpjes, stadjes en mooie stranden tegen. Ook kerken, kastelen en stadsruïnes sieren de regio tussen Patras en Olympia, de plek waar de Olympische Spelen ontstaan zijn. Tot op heden wordt de Olympische vlam nog steeds elke vier jaar op deze plek ontstoken om vervolgens de tocht te maken naar de stad waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden. U vindt hier nog de restanten van onder meer het oorspronkelijke Olympisch stadion, de tempels van Zeus en Hera en oude schathuizen. Tevens zijn hier een archeologisch museum en het museum van de Olympische Spelen gevestigd.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Olympia

Dag 3: Olympia - Pylos (ca. 110 km)

Vandaag gaat de reis verder naar het lieflijke kustplaatsje Pylos dat tegen de hellingen van een baai gebouwd is waar u op één van de vele, gezellige terrasjes langs de boulevard, in de haven of op het centrale plein kunt genieten van een hapje en een drankje. Ongeveer 15 kilometer voor Pylos, ligt het Paleis van Nestor dat bekend is uit de gedichten en sagen van Homerus en uit de Myceense tijd stamt.

Als u uw weg naar Pylos vervolgt, kunt u nog twee kastelen bezoeken: het Niokastro kasteel en de Navarino burcht (ook wel Paleokastro genoemd). Vanaf Paleokastro heeft u een adembenemend uitzicht over de schitterende baai van Voidokilia Beach dat tot de allermooiste stranden van de Peloponnesos wordt gerekend. Een ander prachtig strand dat een bezoekje waard is, is het 6 kilometer lange Golden Beach bij Gialova dat zich aan de overkant van de baai bevindt. Circa 15 kilometer ten zuiden van Pylos, ligt het historische plaatsje Methoni met een Venetiaanse, Middeleeuwse burcht. Eén van de torens (ook wel het kleinere kasteel genoemd), de Bourtzi, is gelegen op een rotseilandje. Via een stenen brug kunt u dit eilandje te voet bereiken.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Pylos

Dag 4: Pylos - Areopoli (ca. 135 km)

U verlaat het meest westelijke schiereiland van de Peloponnesos en gaat verder naar de middelste 'arm', die de Mani genoemd wordt. De route leidt u langs Kalamata, de op één na grootste stad van de Peloponnesos, en vooral bekend om de beroemde olijven. Voor de liefhebbers van culinaire souvenirs, is een tussenstop in Kalamata een must: naast de Kalamata olijven en olijfolie, zijn hier tal van andere lekkernijen van uitstekende kwaliteit te koop, zoals rozijnen, (verse) kruiden, vijgen, sinaasappels, lokale sfela kaas en pasteli (zoete koekjes met sesamzaad). In Kalamata vindt u daarnaast zeer oude destilleerderijen waar u terecht kunt voor wijnen en ouzo. Zoekt u een niet-culinaire souvenir? In het Kalograion Klooster weven de nonnen zijde met behulp van traditionele weefgetouwen. De sjaals en andere producten van zijde die de nonnen maken, worden in de winkel van het klooster verkocht. De route gaat langs het Taigetosgebergte verder naar Areopoli, een toeristisch maar pittoresk stadje met een schitterend oud centrum vol traditionele huizen, kerken, winkeltjes en natuurlijk restaurants en cafés.

Circa 12 kilometer ten zuiden van Areopoli liggen de grotten van Diros die absoluut een bezoek waard zijn en een bijbehorend museumpje. Diros bestaat uit drie grottenstelsels waarvan alleen Glyfada publiek toegankelijk is omdat in de overige stelsels (Katafygi, en Alepotrypa) nog historisch onderzoek wordt gedaan. De Glyfada is een zogenaamde riviergrot en wordt beschouwd als één van 's werelds mooiste in zijn soort. De eerste twee kilometer in de grot legt u, onder begeleiding van een gids, af in een bootje. Gedurende deze circa 40 minuten durende boottocht, bezoekt u negen grotkamers. De stalactieten van verschillende kleuren zorgen op sommige plekken voor een dusdanig laag plafond dat het bootje alleen verder kan als iedereen bukt. Nadat u van boord bent gegaan, loopt u de laatste circa 500 meter naar de uitgang.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Areopoli

Dag 5: Areopoli - Gythio - Monemvasia (ca. 95 km)

Als u er gisteren niet meer aan toegekomen bent om de grotten van Diros te bezoeken, kunt u dit deze ochtend alsnog doen voordat u koers zet richting het op de derde 'arma' gelegen Gythio, een fotogeniek havenstadje met gebouwen in alle kleuren van de regenboog en talloze, gezellige terrasjes aan de boulevard. Als u bent uitgekeken in Gythio, rijdt u door naar het door stenen muren omringde vestingstadje Monemvasia dat ook het Gibraltar van Griekenland wordt genoemd omdat het oude stadje Monemvasia op een eiland voor de kust van het nieuwe dorp Gefira ligt. Vanuit Gefira wordt Monemvasia aan het zicht onttrokken door een 300 meter hoge rots. De oude stad van het gezellige, Middeleeuws aandoende Monemvasia bestaat uit twee delen: de bovenstad en de benedenstad. Monemvasia kan te voet of met de auto worden bezocht via een smalle brug.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Monemvasia

Dag 6: Monemvasia - Nafplion (ca. 185 km)

De route van vandaag leidt u weer naar het noorden. De dag begint met een prachtige rit dwars door de bergen. U rijdt door hoog in het Parnonasgebergte gelegen dorpjes zoals het op 1140 meter gelegen Kosmas waar u op het dorpsplein terecht kunt voor een lunch in de schaduw van ruim 100 jaar oude platanen. Bij Leonidio rijdt u weer richting de kust waarna u tot aan Nauplion de kustweg blijft volgen. Nafplion (ook bekend als Nauplion) was in een ver verleden de eerste hoofdstad van Griekenland en is tegenwoordig een bruisende havenstad die grotendeels autovrij is. Vanaf de terrasjes aan de boulevard heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Bourtzi waarop het gelijknamige kasteel staat. Hoog boven Nafplion liggen verschillende vestingwerken uit de Venetiaanse tijd. De bekendste daarvan zijn het Andreas bastion en de Palamidi. Om deze laatste te bezoeken en te genieten van een overweldigend mooi uitzicht, kunt u 857 traptreden overwinnen of met de auto gaan (neem hiervoor de weg door de nieuwe wijk Pronia). En vraagt u zich af waarom de Griekse mannen steeds met een soort kralenketting zitten te spelen? In Nafplion leert u er alles over in het unieke komboloi (want zo heten de kralenkettingen) museum.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Nafplion

Dag 7: Nafplion - Nafpaktos (ca. 235 km)

Vandaag verlaat u de Peloponnesos, maar niet voordat u nog enkele hoogtepunten van dit prachtige schiereiland heeft bezocht: het theater van Epidaurus en het Kanaal van Korinthe. In het openluchttheater van Epidaurus worden, hoewel het al uit de 4e eeuw voor Christus dateert, in de zomer (vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus) nog steeds klassieke drama's opgevoerd. Het theater dat aan circa 14.000 bezoeker plaats biedt, is vooral wereldberoemd om de onovertroffen akoestiek waardoor u zelfs op de laatste rij (de 55e) nog het kleinste geluid kunt horen.

Het ruim 6 kilometer lange Kanaal van Korinthe, met aan beide kanten 70 meter hoge rotswanden, scheidt de Peloponnesos van het vasteland. U kunt u kanaal oversteken via één van de 6 enorme bruggen. Het is echter aan te raden om het kanaal ook vanaf de grond te bekijken omdat u dan pas goed kunt ervaren hoe indrukwekkend het is. Een ideale plek hiervoor is het dorpje Isthmia dat bij de zuidelijke ingang van het kanaal ligt. Bij Rio verlaat u de Peloponnesos over de tuibrug naar Antirrio waarna het nog circa 10 kilometer rijden is naar Nafpaktos met haar Venetiaanse haven, Venetiaanse vesting en gezellige geplaveide steegjes met traditionele huizen. In de buurt van Nafpaktos vindt u de stranden Psani en Grimbovo. Hier zorgen prachtige platanen voor de nodige schaduw.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Nafpaktos

Dag 8: Einde reis Nafpaktos - vliegveld Preveza (ca. 160 km)

U rijdt naar de luchthaven van Preveza, levert uw huurauto weer in en stapt op uw vlucht terug naar huis.

Dag tot dag:

Dag 1: Vliegveld Preveza - Preveza (ca. 10 km)
Dag 2: Preveza - Olympia (ca. 290 km)
Dag 3: Olympia - Pylos (ca. 110 km)
Dag 4: Pylos - Areopoli (ca. 135 km)
Dag 5: Areopoli - Monemvasia (ca. 95 km)
Dag 6: Monemvasia - Nafplion (ca. 185 km)
Dag 7: Nafplion - Nafpaktos (ca. 235 km)
Dag 8: Nafpaktos - vliegveld Preveza (ca. 160 km)

Op maat:
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u meer tijd in één of meer van de plaatsen en een andere plaats eventueel overslaan? Wilt u plaatsen die u in andere rondreizen hebt gezien toevoegen? Of wilt u de rondreis in de andere richting maken? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.A

Wilt u de rondreis combineren met een verblijf op een eiland, kijkt u dan ook eens naar de 15-daagse Fly Drive Peloponnosos en Lefkas.Locatie


Vluchten

Bij de volgende stap ziet u beschikbare vluchten van en naar verschillende luchthavens in Nederland, Belgie en Duitsland. U kunt zelf uw vluchten kiezen (de prijs kan per vlucht verschillen).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.Inclusief
 • Retourvlucht Preveza
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Fly Drive Rondje Peloponnesos vanuit Preveza 0

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

Prijzen zijn per persoon en op basis van een bezetting van 2 of 3 personen in een standaardkamer.
Klik op de door u gewenste vertrekdatum om uw optie te plaatsen.

Kies uw vertrekmaand:

Augustus 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za

829

772

1070

Wij zullen voor u de voordeligste vlucht kiezen. Klik hier om door te gaan.

Prijs per persoon vanaf 642,- gebaseerd op minimaal 2 personen


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2019  jouwvakanties.nl
v2.0190521