Logo VakantieStunt
Reizen Zuid Afrika
Vakantie Kaapstad
In Kaapstad komen jaarlijks duizenden bezoekers en is daardoor de meest toeristische stad van Zuid-Afrika. Dit is niet verwonderlijk als je nagaat dat er ontzettend veel te zien en te doen is. Hieronder volgen de bekendste hoogtepunten van Kaapstad. Er is een aparte pagina over bezienswaardigheden in de omgeving van Kaapstad. Cape Peninsula(het schiereiland) met zijn kustplaatsjes wordt ook apart vermeld. Over het ontstaan van Kaapstad wordt dieper ingegaan bij de rubriek Kaap de Goede Hoop/Cape Point.

Tafelberg en Kabelbaan Zeg je Kaapstad, dan zeg je de Tafelberg. Deze imposante berg is meer dan duizend meter hoog en heeft een karakteristieke afgeplatte bovenkant. U kunt naar de top wandelen, maar de meeste mensen gaan met de kabelbaan. In  2008 is de Tafelberg aangewezen als 1 van de 430 genomineerde natuurwonderen uit 220 landen. In een eerste ronde zijn daaruit 28 officiële kandidaten benoemd, waaronder de Tafelberg in Kaapstad Zuid-Afrika. De 7 winnaars van de internationale stemming voor de nieuwe wereldwonderen zijn: de Amazone; Halong Baai; Jeju eiland; Puerto Princesa ondergrondse rivier; Komodo; de watervallen van Iguazu; en de Tafelberg. Wat maakt de Tafelberg zo bijzonder? Het is voornamelijk de bijzondere vorm die aan een tafel doet denken en het formaat. De Tafelberg is ongeveer 3 kilometer lang en maximaal 1.086 meter hoog.

Kasteel De Goede Hoop Toen in 1652 Jan van Riebeeck aan land ging werd een VOC fort van hout en leem gebouwd. Tussen 1666 en 1679 is het vervangen door dit kasteel dat ook door de VOC is gebouwd. Het is het oudste gebouw van Zuid-Afrika. In het kasteel vindt je een militair museum, een collectie kunst en meubels uit de VOC tijd, funderingen van een bakkerij en zwembad (ontdekt tijdens restauratie van het kasteel), restaurant, balzaal, martelkamer en de kerker. Het Greenmarket Square is een plein dat te vinden is in het centrum van Kaapstad. Hier staan veel historische gebouwen. Het plein is tot nationaal monument verklaard en heeft al sinds de 18e eeuw een marktfunctie en is daardoor de oudste openlucht markt van de stad. Vroeger was het een groenmarkt, tegenwoordig is het een markt met vooral kleding, sieraden en lederwaren. Op zondag na is er elke dag markt.Hotel Strand Tower
9 dagen
Modern hoogbouw hotel op de hoek van trendy Loopstreet. Comfortabel en sfeervol ingerichte kamers met aandacht voor details.


  Hotel Protea Fire and Ice
  9 dagen
  Dit hippe hotel is voor jong en oud dé kennismaking met trendy Kaapstad! Gelegen in het hart van het entertainmentcentrum van Kaapstad. Een hele belevenis dankzij de nie...


   Hotel Fountains
   9 dagen
   In het centrum van de stad en op loopafstand van vele attracties. Het hotel biedt voor ieder wat wils. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
    © Copyright 2008-2018  jouwvakanties.nl